بروساژ دندان چه زمانی نیاز است؟ آیا جرمگیری به دندان ها آسیب می رساند؟ آیا مزایا و معایب آن را می دانید؟ برخی افراد گمان می کنند این یک اقدام زیبایی است و برای سلامت دندان ها نیاز نیست. درواقع با تجمع پلاک روی دندان ها شما نیاز به جرمگیری پیدا می کنید. تجمع مواد غذایی و بزاق دهان روی دندان تشکیل جرم می دهند. در این مقاله از سایت دکتر مریم قرائی قصد داریم به هر آنچه لازم است در ارتباط با این مورد بپردازید، اشاره کنیم.
جرمگیری دندان چگونه انجام می شود؟
این درمان به کار گیری تکنیک تمیز کردن عمقی به محافظت از لبخند شما و جلوگیری از از دست رفتن دندان، لثه و استخوان کمک می کند. اکثر کسانی که این کرار را انجام می دهند قبل از آن می خواهند بدانند مراحل جرمگیری دندان چگونه است و چقدر طول می کشد.
مراحل جرمگیری دندان
مرحله اول خراش دادن رسوبات پلاک و جرم دندان است. در این مرحله با استفاده از ابزار های مخصوص و همچنین از ابزارهای دستی تخصصی برای خراش دادن بقایای سرسخت استفاده می شود. پس از برداشتن پلاک، دندانپزشک شما سطوح ناهموار ریشه دندان های شما را صاف می کند و شست و شو می دهد. بنابراین جرم ها از سطح دندان شما پاک خواهد شد.
مزایای بروساژ دندان چیست؟
جرمگیری دندان یک اقدام لازم برای محافظت از لثه و دندان های شماست. در صورتی که پزشک این راهکار را توصیه کنید، این یک اقدام ضروری است. وجود جرم دندان می تواند هر کدام از عوارض زیر را دربر داشته باشد که با جرمگیری به موقع این عوارض به حداقل می رسند.
- بوی بد دهان (هالیتوزیس)
- خونریزی، لثه های قرمز یا متورم
- مشکل در جویدن غذا
- لق شدن دندان ها
- عقب رفتن لثه
- حساسیت دندان ها
- دندان درد
مراقبت های بعد از جرمگیری دندان
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه می تواند دندان ها و لثه های شما را سالم نگه دارد. برای کاهش احتمال ابتلای مجدد به بیماری لثه، از پزشک خود بخواهید تا نحوه صحیح مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مراقبت از دندان های خود را به شما نشان دهد. برخی از اقدامات مراقبتی بعد از جرمگیری دندان ها شامل موارد زیرمی شود:
- بعد از بروساژ لازم است به آرامی مسواک بزنید. از یک مسواک با فرچه متوسط استفاده کنید.
- از نخ با روکش موم استفاده کنید. دندان ها باید حداقل دو بار در روز با استفاده از نخ های موم دار نخ دندان کشیده شوند.
- لثه ها را با آب نمک ولرم تسکین دهید.
- خوردن تنقلات را محدود کنید.
- معاینات روتین دندانپزشکی را فراموش نکنید .
چه زمان برای شما جرمگیری توصیه می شود؟
زمانی که در معاینات روتین دندانپزشک تشخیص دهد روی دندان های شما جرم تشکیل شده است، شما نیاز به بروساژ دندان ها خواهید داشت. همچنین زمانی که هرکدام از عوارض ناشی از وجود جرم برای دندان های شما ایجاد شده باشد، نیاز به جرمگیری وجود دارد. معمولا در مواقع یزر این راهکار برای شما توصیه خواهد شد:
- بوی بد مزمن (هالیتوزیس)
- لثه های قرمز، متورم و حساس که بعد از مسواک زدن خونریزی می کنند (بیماری لثه).
عوارض پلاک چیست؟
یکی از عوارض تجمع جرم بر روی دندان لق شدن آن است . یکی از سوالات متداولی که در اینب اره مطرح می شود این است که آیا می توان با جرمگیری این عارضه را اصلاح کرد؟ به در واقع در بیشتر مواقع با جرمگیری دندان، لثه مجددا به دندان می چسبد.
مضرات جرمگیری (بروساژ دندان)
در نظر داشته باشید در صورتی که دندانپزشک شما بروساژ دندان را برایتان توصیه کند، لازم است آن را بدون درنظر گرفتن مورد دیگری انجام دهید. چرا که دندانپزشک با تجربه با بررسی همه جنبه ها آن را برای شما توصیه می کند. برخی باورهای غلط در ارتباط با جرمگیری دندان ها وجود دارد. به عنوان مثال جرمگیری دندان باعث لق شدن دندان می شود. ددرخالی که عکس این موضوع صادق است. البته نمی توان انکار کرد بعد از جرمگیری حساسیت دندان های شما به احتمال زیاد بیشتر می شود و این یک امر طبیعی است. در برخی موارد بعد از بروساژ دندان، دندان درد گزارش می شود. این امر بعد از مدتی از بین نخواهد رفت.
نکته : بنابراین وجود دندان درد و یا حساسیت دندان ها بعد ازبروساژ به این معنا نیست که جرمگیری برای دندان های شما ضرر داشته است.
سوالات متداول
مسواک زدن پلاکهایی را که روی دندانهای شما ایجاد شده است از بین میبرد. علاوه بر این، ذرات سست غذایی را که به ایجاد پلاک کمک می کنند، از بین می برد. دندان های خود را در 2 جهت مسواک بزنید تا تمام پلاک های ایجاد شده روی آنها را پاک کنید و مطمئن شوید که هم جلو و هم پشت دندان های خود را مسواک بزنید.
مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن مطمئنا کمک کننده خواهد بود، اما فقط یک متخصص دندانپزشک می تواند پلاک را از تمام سطوح دندان های شما پاک کند.