دکتر مریم قرائی

دندان مصنوعی متحرک

گذاشتن دندان مصنوعی یکی از دغدغه های کسانی  است که می خواهند جایگزینی برای دندان های از دست رفته خود ایجاد کنند. دندان مصنوعی متحرک یکی از پرطرفدار ترین انواع برای جایگزین دندان های از دست رفته علی‌الخصوص در سنین بالا به شمار می رود. مادامی که به خوبی و متناسب با فک شما در نظر گرفته نشود، می توان عوارضی ایجاد کند. بنابراین برای ساخت آن باید به یک دندانپزشک با تجربه مراجعه کنید. اگر می‌خواهید در اینباره بیشتر بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دندان مصنوعی متحرک چیست؟

دندان مصنوعی یا پروتز دندان، یک ترمیم دندانی است که استفاده می‌شود تا دندان طبیعی را که به هر دلیلی از دست رفته یا تخریب شده است، جایگزین شود. انواع پروتز دندان به پروتز ثابت دندان و متحرک تقسیم بندی می شود. دندان مصنوعی یکی از انواع پروتز دندان متحرک است که جایگزینی مناسب برای یک دندان و یا چند دندان از دست رفته به شمار می رود. همچنین ممکن است کل فک بالا و پایین به صورت کامل و یا جزئی باشد.

دندان مصنوعی متحرک

دندان‌های مصنوعی معمولا از موادی مانند پرسلین، فلزهای پرکاربرد مثل آلیاژهای آهن-کروم یا نیکل-کروم، آکریلیک و پلی‌استر ساخته می‌شوند. آن ها شامل انواع مختلفی می شود که در این مقاله قصد داریم به دندان مصنوعی متحرک و هر آنچه باید قبل از گذاشتن آن بدانید، اشاره کنیم.  

دندان مصنوعی متحرک برای کل فک

دندان مصنوعی متحرک می تواند برای کل فک طراحی شود. اصلی ترین مراحل ساخت آن برای کل فک شامل مراحل زیر می شود:

  1. مشاوره و بررسی: در این مرحله، دندانپزشک به شما مشاوره می‌ دهد و نیازها و انتظارات و مشکلات شما را مورد بررسی قرار می‌دهد. او شکل، رنگ و سایر جزئیات مهم را با شما بررسی می‌کند. از همه مهم  تر به شما می گوید آیا مناسب شما است یا خیر.
  2. بررسی وضعیت دهان و دندان: این مرحله شامل برداشت اطلاعات دقیق از ساختار دندانها و فک‌ها می‌شود تا بتواند به درستی متناسب با فک شما ساخته شود.
  3. ساخت مدل: بر اساس برداشت‌هایی که در مرحله قبلی انجام شده است، مدل دقیق فک‌ها و دندانها ساخته می‌شود.
  4. ساخت: با استفاده از مدل ساخته شده، دندان مصنوعی ساخته می‌شود. این مرحله ممکن است شامل ساختن قالب آن باشد.
  5. تنظیم دندان: دندان مصنوعی ساخته شده روی مدل و فک‌ها قرار می‌گیرد و اقدامات لازم در مورد شکل و رنگ بر اساس نیازهای شما انجام می‌ شود.
  6. پس از انجام تمام مراحل بالا، نصب می‌شود. بعد از این مرحله لازم است مراقبت های لازم برای بهداشت دهان را فرا بگیرید.

مهم است بدانید که فرایند ساخت و اتمام آن ممکن است بین چند جلسه و چند هفته طول بکشد، و همچنین ممکن است نیاز به زمان بیشتری باشد تا دندان مصنوعی به طور کامل با دهان شما سازگار شود.

تفاوت جرمگیری و بلچینگ دندان

بهترین دندان مصنوعی متحرک چه ویژگی هایی دارد؟

پروتز‌های دندانی قابل جابجایی، مزایایی مهم دارند که در زیر برخی از آنها را ذکر می ‌کنم:

  • دندان‌های مصنوعی متحرک قابل جابجایی هستند و شخص می‌تواند آنها را صورت نیاز، خارج کند. این کار برای تمیز کردن آن و یا تعویض آن در صورت نیاز بسیار کاربردی است.
  • آن ها می‌توانند شکل و ظاهر طبیعی دندان‌های اصلی را بازسازی کنند. این به بیمار اجازه می‌دهد که به خوبی لبخند بزند و خود را راحت و اعتماد به نفس بیشتری در برقراری ارتباط با دیگران حس کند.
  • این دندان ها ممکن است در صورت افتادگی دندان‌های اصلی و عدم استفاده از آن‌ها، به حفظ ساختار فک کمک کنند. آنها فشار را به طور متوازن بر روی فک‌ توزیع می‌کنند و به حفظ ساختار فک کمک می کنند.
  • راحتی بیشتر در استفاده و تطبیق آسان با دهان از دیگرمزیت های مهم به کارگیری آن است.
  • دندان‌های مصنوعی متحرک می‌توانند برخی مشکلات حاصل از نبود دندان نظیر مشکلات گفتاری و مشکلات جویدن غذا را بهبود بخشند.
دندان مصنوعی

آیا دندان مصنوعی متحرک موقت است؟

منظور از متحرک بودن این دندان ممصنوعی این است که به راحتی توسط خود فرد قابل جا به جایی است. اما این یک دندان موقت نیست. افرادی می توانند سالیان زیاد از مزایای این دندان بهره ببرند. یکی از مزیت دندان های مصنوعی متحرک این است که این دندان‌های مصنوعی توسط لثه نگه داشته می شود. بنابراین این دندان ها می تواند توسط خود فرد جا به جا شود. بنابراین این مزیت آن نباید با موقتی بودن آن اشتباه گرفته شود.

آیا دندان مصنوعی متحرک برای افراد جوان نیز مورد استفاده قرار می گیرد؟

هر فرد بسته به نیاز خود می تواند از انواع دندان مصنوعی استفاده کند. بنابراین افراد جوان نیز که به هر دلیلی دندان های اصلی خود را ازدست می دهدند، می توانند با مراجعه به دندانپزشک خوب در تهران و مشاوره در این خصوص، بهترین روش جایگزین دندان های از دست رفته خود را پیدا کنند.

دکتر مریم قرائی

دکتر مریم قرائی

دکتر مریم قرائی در سال ۱۳۶۰ از دبیرستان روشنگر دیپلم تجربی خود را دریافت نموده اند و در کنکور سال ۱۳۶۱ که دانشگاه ها پس از مدت ۳ سال تعطیلی بازگشایی شدند در رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شدند و در سال ۱۳۶۷ از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شدند. پس از گذراندن ۵ سال طرح خارج از مرکز در بیمارستان شهید لواسانی تهران ، به استخدام وزارت نفت درآمدند و در بیمارستان وزارت نفت واحد دندانپزشکی فعالیت نمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا