کشیدن دندان عقل چه زمان لازم است اتفاق بی افتد؟ در چه مواردی دندان پزشک شما، به شما توصیه می کند دندان های عقل خود را بکشید؟ در برخی موارد رشد دندان عقل با درد غیر قابل تحملی همراه است. بعد از بررسی های لازم ممکن است دندانپزشک از شما بخواهد دندان های عقل خود را بکشید. اما در برخی موارد ممکن است دردی در زمینه رشد دندان عقل وجود نداشته باشد. بنابراین دندانپزشک شما چگونه تشخیص می دهد دندان عقل باید کشیده شود؟ اگر می خواهید این مورد را بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
بهترین زمان کشیدن دندان عقل چه زمانی است؟
دندان های عقل برای هر کس ممکن است در سن خاصی رشد کند. اما به طور معمول طی تحقیقات انجام شده در سنین 17 الی 25 سالگی کشیده می شود. اما سوالی که اغلب برای افراد در این خصوص ایجاد می شود، این است که آیا همیشه کشیدن دندان عقل لازم است؟
پاسخ این سوال خیر است. دندان عقل شما ممکن است نیاز به کشیدن نداشته باشد، در حالی که موارد زیر در نظر گرفته شود:
- دندان شما سالم باشد
- رشد کامل داشته باشد و کاملا از لثه شما بیرون آمده باشد
- به درستی قرار گرفته و با دندان های فک روبه رو هماهنگ باشد
- قابل تمییز کردن باشد
- رشد آن به سمت عمودی باشد و انحراف نداشته باشد
با این حال، بسیاری از اوقات، دندان عقل فضای مناسبی برای رشد ندارد و می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
چه مشکلاتی ممکن است در خصوص رشد دندان های عقل ایجاد شود؟
برخی موارد وجود دارند که ممکن است باعث اختلال شود. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاه کرد:
زمانی که دندان به صورت کامل از لثه بیرون نیاید، به سختی قابل مشاهده است. همینطور نمی توان آن را تمییز کرد. بنابراین همین می تواند عامل پوسیدگی دندان و زمینه ساز خراب شدن آن شود. به همین دلیل ممکن است دندانپزشک به شما توصیه کند دندان خود را بکشید.
فضای مناسب برای رشد دندان عقل وجود نداشته باشد. زمانی که ازدحام دندان ها زیاد باشد و فضای کافی در فک برای رشد دندان ها وجود نداشته باشد، ممکن است موجب آسیب به دندان های مجاور شود. گاهی اوقات این می تواند منجر به عفونت شود یا همچنین ممکن است باعث ایجاد کیست شود که خود زمینه ساز آسیب به ریشه های دیگر دندان ها یا آسیب به تکیه گاه استخوان آن است.
در صوتی که برخی از علائم زیر را تجربه می کنید، ممکن است تشخیص نهایی بر کشیدن دندان شما باشد:
- درد
- عفونت مکرر در ناحیه بافت نرم پشت آخرین دندان
- کیست
- انواع بیماری لثه
- پوسیدگی وسیع دندان های مجاور و یا خود دندان عقل
اقامات لازم برای کشیدن دندان عقل
نحوه کشیدن دندان عقل مانند کشیدن دندان های معمولی است. اما در برخی موارد، دندان عقل نهفته و یا نیمه نهفته است، ممکن است نیاز به جراحی دندان عقل وجود داشته باشد. در برخی دیگر از موارد نیز دندان عقل بیرون آمده و کشیده می شود. برای کشیدن دندان عقل اقداماتی قبل از آن لازم نیست. تنها در صورتی که بیماری قلبی دارید و یا داروی خاصی مصرف می کنید، لازم است حتما دندانپزشک خود را در جریان بگذارید. همچنین بعد از آن نیز مراقبت های زیر را رعایت کنید:
- گاز استریل را به مدت یک ساعت در دهان خود نگه دارید.
- در صورت خونریزی سعی کنید تا حد امکان آب دهان خود را به بیرون نریزید
- مصرف غذایی موادی مانند بستنی را در دستور کار قرار دهید.
- درصورت انجام اقدامات جراحی حتما داروهای تجویز شده را رعایت کنید.
- در ساعات اولیه از مصرف مواد غذایی سفت پرهیز کنید.
خونریزی بعد از کشیدن دندان عقل تا 24 ساعت بعد قطع می شود. همچنین بعد از آن نیز ممکن است در هنگام شستشو، لخته خون از دهان شما خارج شود که نیاز به نگرانی از این بابت وجود ندارد.
آیا شما بعد از کشیدن دندان عقل عوارضی را تجربه می کنید؟
معمولا عوارضی تجربه نخواهید کرد. برخی عوارض کوتاه مدت در این خصوص وجود دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خون ریزی بیشتر از حد اتنظار
- تورم و التهاب
- درد
- عفونت
- بی حسی لب و فک
- وجود محدودیت در باز و بسته کردن دهان
البته برخی از موارد بالا نظیر درد در مواردی علی الخصوص جراحی دندان عقل غیر معمول نبوده و با مصرف داروهای مسکن کنترل خواهد شد.
سخن آخر
در برخی موارد پزشک با معاینه دندان عقل و مشاهده عکس رادیوگرافی دندان شما تشخیص می دهد دندان عقل شما باید کشیده شود. این تشخیص ممکن است در صورتی داده شود که شما حتی احساس درد و ناراحتی نیز نداشته باشید. اما در مقاله به دلایل آن اشاره کردیم. بنابراین در صورت لازم است دندان عقل حتما با اقدامات اقدامت لازم خارج شود.
سوالات متداول
اگر دندان عقل شما با اقدامات جراحی خارج شده باشد، حدودا دو هفته تا بهبودی کامل زمان لازم است. اما زمانی که دندان عقل شما کشیده شود، معمولا تا 72 ساعت بعد با رعایت مراقبت های لازم بهبودی می یابید.
خیر. در برخی اوقات نیازی به کشیدن دندان عقل وجود ندارد. اما باید با نظر کارشناسانه دندانپزشک خود در ارتباط با این مورد تصمیم گیرری کنید.